Home

De Dialoog

Contact

Meedoen

Nederlandindialoog

Foto's

link naar nieuwsitems

facebook

 

De Dialoog

Onder de vlag van “Nederland in dialoog” wordt in ruim 50 plaatsen in Nederland jaarlijks de Dag van de Dialoog georganiseerd.

De dialoog is bij uitstek geschikt om mensen met verschillende achtergronden met elkaar in contact te brengen om elkaar te leren kennen.  De dialoogtafels staan verspreid over heel ’s-Hertogenbosch. De dialooggesprekken duren 2-3 uur en er wordt een maaltijd geserveerd tijdens het gesprek. Onder leiding van een getrainde gespreksleider wordt het gesprek gevoerd rond het thema “Dat doet me deugd…”

De Dag van de Dialoog is voor iedereen. Of iemand nou werkt of niet, jong of oud is, man of vrouw, hetero of homo, allochtoon of autochtoon, scholier of taxichauffeur, imam of burgemeester. De ontmoeting en het gesprek zijn het hoofddoel van de Dag van de Dialoog.

Het doel is het leggen van nieuwe verbindingen tussen inwoners van onze stad waardoor nieuwe inzichten, ideeën, kansen en concrete initiatieven ontstaan, die de betrokkenheid en de maatschappelijke samenhang in de stad kunnen bevorderen.

De methode

De stappen die doorlopen worden in het dialooggesprek zijn:

1. Kennismaken
2. Ervaringen delen
3. Dromen
4. Doen

 

 

 

footer